Boekhouder gezocht Breda

“Een beginnend starter van een onderneming tracht vaak in het begin zijn boekhouding zelf bij te houden in Excel”

Naar een boekhouder gezocht in Breda?

Een beginnend starter van een onderneming tracht vaak in het begin zijn boekhouding zelf bij te houden in Excel. Doch na enige tijd zal hij/zij merken dat Excel te beperkt is. Dan zal hij/zij op zoek gaan naar een boekhouder die de administratie kan overnemen en de ondernemer zich geheel kan richten op zijn onderneming.

Wat doet een boekhouder precies? Een boekhouder is verantwoordelijk voor de boekhouding van een bedrijf of particulier. Hij zorgt voor het opstellen van financiële rapportages, handelt de salarisadministratie af en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes op tijd ingediend worden. Bent u op zoek naar een geschikte boekhouder voor uw bedrijf? Of bent u een particulier en kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw financiële administratie of belastingaangifte dan kunt u terecht bij een boekhouder of belastingadviseur.

Vaak denkt men dat een boekhouder alleen de boekhouding bijhoudt, maar er horen nog meer klussen tot zijn/haar taken. Van het opstellen van financiële reportages tot het indienen van de inkomstenbelasting voor bedrijven bij de Belastingdienst.

De belangrijkste taken en werkzaamheden zijn:

  • het geven van financieel advies;
  • het invullen van belastingaangiften;
  • het maken van financiële reportages, jaarrekeningen en jaarverslagen;
  • het bijhouden van de salarisadministratie en debiteuren- en crediteurenbeheer.

Gehele boekhouding

Een boekhouder kan je gehele boekhouding op zich nemen. Van het bijhouden van de inkomsten en de uitgaven en het grootboek tot het regelen van administratieve zaken. Wil je nog meer tijd overhouden om te besteden aan je onderneming? Dan is het zelfs mogelijk om de facturen te laten opstellen en te versturen.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het verstandig om regelmatig financieel advies in te winnen. Het geven van financieel advies is een belangrijke taak. Twijfel je of je de juiste stap aan het nemen bent? Of wil je weten of dat nieuwe contract wel de beste keuze is? De boekhouder weet raad. Ook als je belastingadvies nodig hebt.

Belastingaangiften: btw, inkomsten- en vennootschapsbelasting

Iedere ondernemer weet dat de belastingaangifte elk jaar weer een hele klus is die veel tijd inneemt. En daarnaast heb je ook nog te maken met de btw-aangiften, inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting bij een aantal ondernemingsvormen. De boekhouders vullen alle belastingaangiften correct en op tijd in. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar voorkomt ook dat je boetes krijgt bij het te laat of foutief invullen van de belastingaangiften.

Jaarrekening

Een jaarrekening is een financieel overzicht van een onderneming over het afgelopen boekjaar. Een jaarrekening bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening. Daarnaast moet er een toelichting gegeven worden op de cijfers.

U heeft naar een boekhouder gezocht in Breda? RB Boekhouder help u graag met uw boekhouding. Neem hiervoor contact met ons op.

Hulp nodig bij uw boekhouding?