Belastingaangifte Etten Leur

Als u alles bij de hand hebt, loopt u zó door uw belasting aangifte heen”

Een belastingaangifte in Etten Leur, ook wel aangifte, is een verklaring van de belastingplichtige woonachtig in Etten-Leur, aan de hand waarvan de belasting heffende instantie de verschuldigde belasting kan vaststellen.

Online aangifte doen

De belastingaangifte invult lijkt moeilijker dan het is. Uit onderzoek achteraf blijkt het veel mensen mee te vallen. Goede voorbereiding is het halve werk. Als u alles bij de hand hebt, loopt u zó door uw belasting aangifte heen. Kijk in het overzicht welke gegevens u bij de hand moet houden.

Gegevens bij belastingaangifte Etten Leur 2018:

Persoonlijke gegevens; uw Burgerservicenummer (BSN) en die van uw partner en kinderen, uw rekeningnummer en uw DigiD en dat van uw partner

Inkomsten; uw jaaropgaven over 2018, En als u die niet hebt: salarisstroken en ontvangen partneralimentatie. En voor een ondernemer de jaarrekening.

Bankrekeningen; het jaaroverzicht 2018 van uw betaalrekening, het jaaroverzicht 2018 van uw spaarrekening en het jaaroverzicht 2018 van uw beleggingen

Wonen; de WOZ-waarde van uw huis met peildatum 1 januari 2017
Deze waarde staat op de WOZ-beschikking die u vorig jaar van de gemeente hebt gehad. De jaaropgaaf van uw hypotheek, bij koop of verkoop van uw woning: de notarisafrekening

Aftrekposten; U hebt betalingsbewijzen nodig. Denk aan: giften, zorgkosten die u niet vergoed hebt gekregenen het eigen risico mag u niet aftrekken, betaalde partneralimentatie, als u geen recht had op studiefinanciering de betaalde studiekosten

Overig; gegevens van leningen en andere schulden, gegevens van betaalde lijfrentepremies, een overzicht van betaalde Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV), dividendgegevens.
Alleen als u deze hebt gehad: de voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2018, de voorlopige aanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2018.

Na het inloggen bij de belastingdienst met uw DigD code, heeft u al inzicht in de gegevens die de belastingdienst al ingevuld heeft voor u. U hoeft deze gegevens alleen te controleren en eventueel te corrigeren. Hebt u de belastingaangifte verstuurd en u constateert dat u bepaalde bijvoorbeeld aftrekposten vergeten bent dan kunt de online aangifte wijzigen en opnieuw inzenden. De laatst ingezonden belastingaangifte is geldig. Hebt u al een aanslag ontvangen dan kunt u alleen nog een zogenaamde ambtshalve aangifte doen. Dit betekent dat u na het indienen van deze ambtshalve aangifte akkoord moet gaan met de uitslag en geen bezwaar of verder beroep kunt indienen.

Heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte Etten Leur? Neem dan contact op met RB Boekhouding. Wij helpen u graag.

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?